Kerkbalans

ByRedactie

18 januari 2016

EGMOND AAN ZEE – In Egmond aan Zee startte zaterdag de Actie Kerkbalans 2016 om 12.00 met klokgelui vanaf de verschillende kerktorens. Er was een officiële presentatie in de vorm van een persconferentie.

Drie inspirerende verhalen van drie klokkenluiders die vertelden waarom en waarvoor zij kerk-zijn in 2016 van groot belang vinden en waarom juist deze actie Kerkbalans van het grootste belang is voor alle taken waar de plaatselijke kerken: de Protestantse Gemeente, de Rooms-katholieke parochie en de Oud-katholieke parochie voor staan.

Jan Mesu, Kees Kager en Laura Zwart – Vuil waren de klokkenluiders. Het inluiden van Kerkbalans werd een korte en krachtige ceremonie, waarbij de ’klokkenluider’ vertelde waarom hij of zij het belangrijk vindt dat de kerk er is in zijn of haar dorp.

Deze vrijwilligers zijn het die Kerkbalans mogelijk maken. Het inluidmoment is bedoeld om hen een hart onder de riem te steken zodat ze ook in 2016 met frisse moed de financiële bijdragen gaan inzamelen voor hun plaatselijke kerkgemeenschap.

Geef een reactie