Kerkradio

ByRedactie

28 augustus 2017

BERGEN – Belangstellenden kunnen zondagochtend 3 september weer luisteren naar het programma van de kerkradio van RTV80. Het is een bijzondere uitzending, want het is het laatste interview wat Maarten Verboon heeft gedaan.

Helaas is hij ons onlangs ontvallen en RTV80 beschouwt deze uitzending dan ook als een eerbetoon aan hem en aan al het werk wat hij voor de kerkradio gedaan heeft.

Deze uitzending is dus een herhaling van het programma over twee kleine tentoonstellingen in Bergen en Egmond aan Zee in respectievelijk het museum het Sterkenhuis en het museum van Egmond.

Beide tentoonstellingen gaan over bouwen op het geloof en laten de geschiedenis zien van de diverse kerkelijke gebouwen in de gemeente Bergen. In het Sterkenhuis praat Nel Jongejans hierover met Maarten Verboon en in het museum van Egmond is Marina Swier in gesprek met mevrouw Cootje Bronner.

Beide dames vertellen, ieder op eigen wijze, over de tentoonstelling en de gebouwen die het betreft.

De uitzending is van 9.00 tot 10.00 uur te beluisteren op Radio 80 (105.9 fm of 96.5 kabel en wereldwijd op www.rtv80.nl.; ook op tv achter de lokale tekst-tv van RTV80, kanaal 44 Ziggo). Deze uitzending wordt maandagavond herhaald na het nieuws van 20.00 uur.