BERGEN – Museum Kranenburgh maakt zich op voor de ‘mooiste tijd van het jaar’. Tijdens de Kerstvakantie gaan de feestlichtjes aan en zijn er tal van mooie, gezellige en winterse activiteiten voor de hele familie. Kranenburghs creatief atelier Studio C verzorgt deze dagen workshops in stijl.

Op de dag voor Kerst, 24 december, maak je kunst om op te eten. Ook zijn er spannende familieworkshops op dinsdag 26 december, woensdag 27 december en woensdag 3 januari. Neem je opa, je moeder of tante mee én een smartphone, want je gaat videofilmpjes maken.

Ook Museum Kranenburgh is eigenaar van een goed bewaard kerstgeheim. Ontdek jij het? Doe mee aan deze spannende speurtocht voor het hele gezin! Tijdens de Kersvakantie te krijgen bij de balie.

Voor wie de speurtocht een maatje te klein is, kan in het museum op jacht naar QR-codes, waar echte uitdagingen achter schuil gaan. Wel een smartphone meenemen!

Op woensdag 20 december neemt kunstenares/schrijfster Florette Dijkstra, tijdelijk bewoonster van het A. Roland Holsthuis in Bergen, het publiek mee tijdens een hoogstpersoonlijke rondleiding door de tentoonstellingen. Vanaf 12.30 u vanaf de balie, gratis bij museumentree.

Vanaf het kerstweekend kun je selfies maken of anderen portretteren met het hoofd in een beroemd schilderij van Kranenburgh, een groepsportret van Charley Toorop. Leuk om als kerstgroet door te sturen naar je vrienden!

Maak een sprookjesachtige wandeling rond Kranenburgh, want een aantal bijzondere sculpturen in het beeldenbos wordt tijdens de feestdagen stemmig aangelicht. Binnen staat een kunstige kerstboom die is versierd door niemand minder dan kunstenares Tanja Ritterbex.

En om het dagje Kranenburgh helemaal áf te maken, serveert het museumcafé deze dagen allerlei heerlijks in kerstige sferen, van romige knolselderijsoep tot een winterse salade met rode kool, gebakken appel, geitenkaas en noten. Meer info en reserveren via www.kranenburgh.nl