BERGEN – Bergense Harmonie en Kranenburgh Vocaal Ensemble brengen zondag 17 december om 15.00 uur samen een veelzijdig kerstprogramma in de Petrus en Pauluskerk.

De Bergense Harmonie én het Kranenburgh Vocaal Ensemble brengen afzonderlijk én samen verschillende muziekwerken en liederen ten gehore. Daarnaast is er in deze Kerst Zing-Inn voldoende ruimte om met bekende Kerstklassiekers mee te zingen.

Het Kranenburgh Vocaal Ensemble, dat recent haar 20-jarig jubileum vierde, zingt tegenwoordig op muziek gezette gedichten van dichters uit de omgeving van Bergen.

Nu voert zij een aantal kerstliederen uit, bekende en onbekende, Engelse en Nederlandse, soms met begeleiding op de piano door Diny van den Akker, dan weer met begeleiding van het Harmonie orkest. Het Ensemble staat onder leiding van Roy Voogd.

Het Bergens Harmonieorkest kent al een lange geschiedenis, immers opgericht in 1897, en staat onder de bezielende leiding van Jeroen Drenth. De Harmonie beschikt over een groot repertoire, waaronder vele muziekwerken voor de kersttijd.

Nu beide muziekgezelschappen samen optreden, zal het een gevarieerd concert worden dat de bezoekers direct in de Kerstsfeer brengt. De toegang is gratis. Na afloop kunt u een vrijwillige bijdrage in een van de mandjes geven.