BERGEN – De Petrus en Pauluskerk in Bergen heeft op kerstavond twee vieringen en ook op Eerste Kerstdag is er een viering. Nieuwsgierig naar de kerststal in de kerk? Die is op Eerste Kerstdag te zien: dan beleven de aanwezigen mooie momenten rondom de stal.

Zondag 24 december (kerstavond)

De kerk nodigt iedereen uit aanwezig te zijn bij het kerstfeest voor het hele gezin op zondag 24 december vanaf 17.00 uur. De hele familie zal de sfeer van kerst kunnen proeven. Deze viering is ook geschikt voor de allerkleinsten. Wat je precies kunt verwachten, is nog een beetje een verrassing. In ieder geval gaan kinderen het kerstspel naspelen. Daarnaast zingt het familiekoor bekende kerstliederen. Pastoor Jan Jaap van Peperstraten deelt zijn enthousiasme over het kerstfeest met alle aanwezigen. Tijdens deze viering wordt er geen communie uitgereikt, omdat de focus ligt op het kerstspel en de kerstbeleving.

Een tweede dienst op zondag 24 december begint om 21.00 uur. Kerstmis is het feest van het Licht, het Kind dat in de wereld kwam in een stal omdat er geen plaats was voor Maria en Jozef in welk huis dan ook. Hij werd geboren om licht te brengen daar waar het donker is. Het ritmisch koor Chantous zingt de mooiste liederen en kapelaan Antonio Tocco gaat voor in de eucharistie.

Maandag 25 december (Eerste Kerstdag)

De Eucharistieviering op het hoogfeest van Kerstmis begint op Eerste Kerstdag om 09.30 uur. Het Benedictuskoor zorgt voor de liederen. Voorganger is pastoor Jan-Jaap van Peperstraten.

Alle ogen zijn ‘s middags vanaf 15.00 uur gericht op de kerststal in de kerk. De kerk is open vanaf 14.45 uur om met het hele gezin de kerststal te bewonderen, samen liederen te zingen, muziek te maken en te luisteren naar verhalen. Kinderen kunnen een ingekleurde kleurplaat meenemen en deze in de stal neerleggen.

Tijdens de vieringen mag iedereen die dat wil een wens ophangen in de kerstwensboom. Op dinsdag 26 december, tweede kerstdag, is er geen viering in de kerk.

Zondag 31 december

Op zondag 31 december (Oudejaarsdag) vindt de Eucharistieviering plaats vanaf 9.30 uur. Dit gebeurt met medewerking van de cantor. Pastoor Nico Mantje zal voorgaan.

Aanwezigen kunnen vrij parkeren op het terrein links van de kerk. Het is aan te raden met de fiets of lopend naar de kerk te komen. De kerk maakt geen gebruik van toegangskaarten en iedereen is van harte welkom.


Bekijk ook de RTV80-video over de kerststal in de Petrus en Pauluskerk.