EGMOND AAN DEN HOEF – Inwoners van Egmond die nieuwsgierig zijn naar de vorderingen van de restauratiewerkzaamheden van Hoeve Overslot en Slotweg 44 in het Slotkwartier in Egmond aan den Hoef, kunnen op woensdag 28 juni een kijkje nemen in het Slotkwartier. De gemeente Bergen biedt dan een blik achter de schermen. Daarnaast vraagt de gemeente aan inwoners om foto’s in te sturen van de twee panden in dit sfeervolle, historische deel van Egmond.De gemeente laat graag zien aan inwoners en andere geïnteresseerden hoe het staat met de restauratiewerkzaamheden die begin maart startten. Tijdens een inloopmoment op 28 juni wordt dit duidelijk en kunnen aanwezigen vragen stellen aan aannemer Pronk en medewerkers van de gemeente Bergen. Deze bijeenkomst duurt van 15.00 tot 17.00 uur.

Fotoactie

De gemeente laat op vijf bouwhekken foto’s zien waaruit de schoonheid en de sfeer van Hoeve Overslot en Slotweg 44 blijkt. Twee hekken zijn al voorzien van foto’s, aangeleverd door Stichting Historisch Egmond.

Voor de andere drie doeken vraagt de gemeente Bergen inwoners hun mooiste foto van Hoeve Overslot en Slotweg 44 in te sturen. Dit kan tot 30 juni door de foto te e-mailen naar communicatie@debuch.nl. De gemeente kiest zelf drie foto’s uit, die tijdens de restauratieperiode op de bouwhekken bevestigd blijven.

Informatie via de website

Om betrokkenen en geïnteresseerden op de hoogte te houden van de voortgang van het project, heeft de gemeente Bergen een speciale projectpagina aangemaakt op www.bergen-nh.nl. Op deze pagina staan informatie, updates en nieuws over de restauratie van het Slotkwartier. Voorbeelden zijn een maandelijkse fotoreportage van de voortgang en nieuwe data voor de inloopmomenten die in de loop van dit jaar nog georganiseerd worden.

Brouwerij Egmond

Het college van B&W besloot overigens half april de exploitatie van Hoeve Overslot te gunnen aan Brouwerij Egmond.

De gemeente liet toen weten dat de inrichting van Hoeve Overslot een sterke link krijgt met de brouwerij aan de Weg over de Bisschop, namelijk een proeflokaal met een historische uitstraling. Het initiatief van de brouwerij kwalificeerde zich als beste in de openbare inschrijving die hiervoor plaatsvond. Ook bij een externe toetsing behaalde de brouwerij de meeste punten.

Overigens blijft in een deel van het gebouw het kleinkunstpodium gehuisvest waar in het weekend optredens plaatsvinden. Het college besloot al eerder dat Stichting Hafre dit mag exploiteren.

Twee partijen maakten bezwaar tegen de keuze om Brouwerij Egmond een plek te geven in Hoeve Overslot. De bezwarencommissie van de gemeente Bergen buigt zich hierover. “We zijn in afwachting van de uitkomsten”, aldus wethouder Ernest Briët vandaag tijdens een persbijeenkomst (Foto: RTV80).