EGMOND AAN DEN HOEF – De gemeente Bergen houdt woensdag 13 maart van 15.00 tot 17.00 uur opnieuw een inloopmoment bij het Slotkwartier in Egmond aan den Hoef. Net als in juli en november krijgen geïnteresseerden dan een kijkje achter de schermen bij Hoeve Overslot en Slotweg 44. Zij kunnen de restauratie-vorderingen bekijken.

De ontvangst is bij Huys Egmont. Bezoekers kunnen vragen stellen aan aannemer Pronk en medewerkers van de gemeente Bergen.

Toekomst van het Slotkwartier

“Het schiet in de afwerking behoorlijk op”, aldus een gemeentewoordvoerder. Ze benadrukt dat de gemeente het Slotkwartier maakt tot een aantrekkelijk verblijfsgebied voor bewoners en toeristen. “Een locatie waar ‘hét’ gebeurt in Egmond aan den Hoef.”

Samen een toekomstplan maken

“Met de toekenning van de Erfgoed Deal vorig jaar is het grote cultuurhistorische belang van het Slotkwartier bevestigd. De brouwerij, die de Hoeve als proeflokaal gaat exploiteren, en bestaande cultureel-maatschappelijke initiatieven – zoals het kleinkunstpodium van Stichting Hafre – maken van het
gebied een herkenningspunt, een ontmoetingsplek en een multifunctioneel verblijfsgebied.”

“Alle betrokken partijen in het Slotkwartier en omwonenden zijn met de gemeente in gesprek om samen een toekomstplan te maken. Hierbij wordt de promotie en verdere ontwikkeling van het Slotkwartier projectmatig en professioneel opgezet. Het is de bedoeling dat dit plan voor de zomer gereed is.”

Informatie via de website

De planning is dat de restauratie in mei is afgerond. Om betrokkenen en geïnteresseerden op de hoogte te houden van de voortgang van het project, heeft de gemeente Bergen een speciale projectpagina aangemaakt op de gemeentelijke website. Op deze pagina staan informatie, updates en nieuws over de restauratie van het Slotkwartier, zoals een maandelijkse fotoreportage van de voortgang.