ALKMAAR:

Reis je mee! Voertuigen

Allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip! De Kinderboekenweek 2019 gaat over voertuigen. Met het thema Reis mee! gaan we op reis in kinderboeken. Niet de bestemming maar het vervoer erheen staat centraal. Ontdek de ruimte met een raket, beleef avonturen op een cruiseschip, verken een land tijdens een roadtrip, trek rond met een tractor en zeil de wereld rond op een catamaran.

Met een boek kun je elke reis maken die je wilt, van een rondje op de step in de buurt tot aan een ruimtereis door het heelal.

Toer je alleen of samen?

Tijdens de Kinderboekenweek 2019 reizen we allemaal! Met én zonder boeken! In de speciale Kinderboekenweekfolder die in de bibliotheek ligt kun je er alles over lezen.

Kom jij ook?

Feestelijke opening: wordt taartdesigner

Hoera! Het is weer zo ver, de Kinderboekenweek wordt feestelijk geopend!

Dat vieren wij met taart die jij zelf kunt ontwerpen als vliegtuig, ruimteschip, boot of raket? Waar jij maar mee op reis zou willen…. Kom je ook? En smul mee! Deze feestelijke opening van de Kinderboekenweek is in alle vestigingen (met uitzondering van Egmond en de Schermer) op woensdagmiddag 2 oktober 14.30 uur- 16.00 uur.

De toegang is gratis.

Ben je nog geen lid van de bieb?
Tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis! Schrijf je in als lid tijdens de Kinderboekenweek (je betaalt geen inschrijfgeld) en je krijgt een hippe fietsbel en de Kinderboekenkrant.

Er zijn duizenden leuke, spannende, grappige, mooie, en ontroerende boeken geschreven. Voor elk kind zit er wel een geschikt boek tussen.

Alleen hoe vind je die boeken in dat immense aanbod? Speciaal voor de kinderen is er de Kinderboekenweekkrant, maar ouders mogen ook stiekem meelezen.