BERGEN NH – Zeventien kinderen uit Bergen, Langedijk en Alkmaar zijn gehuldigd tot erfgoeddrager van verhalen over de Tweede Wereldoorlog. De kinderen beloofden dat zij het verhaal dat zij hoorden van een oudere, zullen doorvertellen. Het erfgoeddragersschap vloeit voor uit het project ‘Oorlog In mijn Buurt’.

.
De huldigingsceremonie vond plaats op het terrein van het Bergense Ecodorp, het voormalige vliegveld ten tijde van Tweede Wereldoorlog. De kinderen spraken plechtig hun belofte uit en ontvingen een speciale medaille. 
“Deze kinderen zullen de persoonlijke verhalen doorvertellen aan de nieuwe generatie zodat deze verhalen niet verloren zullen gaan”. aldus de organisatie. Alle kinderen werden door de generatie in contact gebracht met ouderen die in de oorlog ongeveer dezelfde leeftijd hadden als de kinderen nu. In totaal zijn er deze week 55 medailes uitgereikt.

.
De stichting In mijn Buurt laat kinderen leren door ontmoeting met mensen uit hun buurt. Door verschillende generaties buurtbewoners met elkaar in contact te brengen, creëren zij nieuwe, jonge erfgoeddragers die de geschiedenis van de buurt levend houden.

.
Foto: www.inmijnbuurt.nl.