EGMOND AAN DEN HOEF – Geschiedenis saai? Welnee! Zeker niet als het gaat over je eigen dorp! Heer Karel van Egmont gaf maandag 4 juni het startsein voor het Lamoraal-project bij o.b.s. De Boswaid.

De weken daarna gingen de leerlingen terug in de tijd en leerden ze over de heren van Egmont, Anna van Buren, Guyotte van IJsselstein, ridders en kastelen, over edelen, jonkvrouwen, het Slotkasteel, de Slotkapel, wapenschilden, glas-in-lood, vergeten groentes en heel veel meer…

Martijn Mulder van stichting Historisch Egmond gaf de leerlingen rondleidingen door Huys Egmont en rond de slotruïne, Jos Hof vertelde enthousiast in en over de Slotkapel.

Ook bekeken de leerlingen de fototentoonstelling Heeren van Egmont en Vechtvolk van fotograaf Ab Baart. Daardoor geïnspireerd hebben leerlingen hun eigen expositie samengesteld: Kinderen van Lamoraal.

Deze expositie en nog heel veel meer is te zien en te beleven tijdens de feestelijke afsluiting van het Lamoraal-project op donderdag 5 juli van 14.00 tot 15.00 uur bij De Boswaid.