BERGEN NH – RTV80 TV gaat vanavond 24 december vanaf 22.00 uur de Kerstnachtdienst uitzenden vanuit de Ruinekerk. Uitsluitend mensen met een functie tijdens de Kerstnacht zijn uitgenodigd om in de kerk aanwezig te zijn en eventueel hun partner en/of huisgenoot. De TV-uitzending maakt het toch mogelijk om te genieten van de viering.

Floormanager’ Gerard Strijbos laat via e-mail aan alle mensen die zich voor aanwezigheid hadden aangemeld weten dat Studio Ruïnekerk beschikt over kwalitatief hoge uitzendmogelijkheden. Hij koos ervoor niet vijftig mensen binnen te laten maar om solidariteit te tonen met andere organisaties. “Juist in de Kerstnacht wel heel passend” .

Actueel thema en professionele musici
Ds. Engele Wijnsma leidt de kerstnachtdienst en Frank van Wijk speelt op het orgel. Het thema is ‘Geboren met de Keizersnee’, een verwijzing naar de nieuwe coalitie en de gevoelde tweedeling in onze samenleving.

Professionele musici laten zich vanavond zien en horen in de Ruïnekerk en op RTV80 TV. Britta Maria en Maurits Fondse staan normaalgesproken in het theater, maar laten zich nu in Bergen en op TV80 zien en horen. Dat geldt ook voor Jannemien Cnossen, de vaste zangeres en violist bij Herman van Veen. Ze vormen een prachtig gelegenheidstrio. De samenzang wordt vorm gegeven door Zanggroep Ruïnekerk onder leiding van Maria Delver. 

19.00 uur Kinderkerstviering, 22.00 Kerstnachtviering
RTV80 TV gaat de Kerstnachtviering vanavond vanaf 22.00 uur uitzenden. Om 19.00 uur is een Kinderkerstviering te zien. Dit keer in een sobere versie, omdat het kersttoneelstuk niet door kan gaan vanwege de anderhalve meter. Toch is de verwachting dat het een mooie uitzending wordt rond het bekende kerstverhaal.

De Kerstnachtviering wordt op Kerstmorgen 25 december vanaf 10.00 uur herhaald. De lokale omroep RTV80 is in heel Noord Holland – behalve in Alkmaar – te zien op Ziggokanaal 44. KPN-abonnees kiezen kanaal 1493. De viering is ook te zien op www.rtv80.nl en via de RTV80 app.

De viering morgenochtend op kerstmorgen in de Ruïnekerk gaat niet door.