ALKMAAR – Zaterdagochtend rond twaalf uur raakte een kindje ernstig gewond op de Nikolaas Beetskade in Alkmaar. Een motorrijder kwam in botsing met een bakfiets. Het slachtoffertje overleed later aan haar verwondingen.

Een volwassene fietste met de bakfiets met een kindje in de bak. Het slachtoffertje, volgens een getuigen vijf jaar oud, raakte zwaargewond. De hulpdiensten rukten massaal uit. De traumahelikopter landde bij het ziekenhuis om de ambulancedienst te assisteren. Het kindje is gereanimeerd en is aan haar verwondingen overleden, liet de politie rond 13.30 uur weten.

De huidige medische toestand van de volwassen fietser van de bakfiets en de motorrijder is nog niet duidelijk.

Op zoek naar getuigen

De politie wil graag met getuigen spreken. Ook zoekt de politie mensen die de motor vlak voor het tijdstip van het ongeval heeft zien rijden in Alkmaar. Het telefoonnummer om informatie door te geven is 0900-8844. Ook is het gewenst beelden door te geven aan de politie.

De politie verwijst op Twitter mensen die het ongeluk hebben gezien naar Slachtofferhulp Nederland. ‘Wij kunnen ons goed voorstellen dat – indien u het ongeval heeft gezien – dit een grote, emotionele impact op u heeft of kan hebben. Ervaart u klachten en heeft u behoefte aan ondersteuning? Dan kunt u terecht bij Slachtofferhulp Nederland via 0900-0101 of ga naar de website.’

(Foto: Inter Visual Studio).