EGMOND AAN ZEE – De Egmondse klederdrachtgroep (leden en bekenden van leden) gaf afgelopen vrijdag in de Prins Hendrik een speelse presentatie van de klederdracht zoals die rond 1900 werd gedragen in ons gebied en dus ook in de Egmonden.

Natuurlijk ging het vooral om figuren zoals je die vroeger in Derp of op de kotter kon tegenkomen. Toen aan zesjarige Job Hopman werd gevraagd wat hij op zijn rug had, antwoordde die opgewekt: “ ’n mánkie”. Hij en zijn vriendinnetje Lois van Krieken stalen de show als jongste twee.

De klederdrachtgroep is nog maar kort bezig en heeft er overduidelijk plezier in. Ze hebben zich het afgelopen jaar in eigen dorp gepresenteerd op de Visserijdag en de Braderie, in Schagen en in Urk. De groep heeft in de kelder van de Prins Hendrik haar onderkomen en slaat daar ook de kleding op en oude materialen die worden geschonken. Met dit optreden wilden ze hun dankbaarheid daarvoor tonen.

Mocht iemand kleding, schoeisel of hoofddeksels willen afstaan (liefst origineel) en oude spullen, neem dan contact op met Lia de Vries tel. 072-5061318.