EGMOND AAN DEN HOEF – Burton Greene komt met Klez-Edge op zondag 27 mei het kleinkunstpodium van museumhoeve Overslot. Na optredens in New York, Boston, Houston, Philadelphia, Moskou, en St. Petersburg keert Burton Greene terug naar zijn oude liefde, de meer dan 150 jaar oude piano van Overslot.

Klez-edge is een van de groepen van pianist Burton Greene, ook bekend van Klezmokum en Klez-thetics.

Klez-Edge speelt een hele range aan materiaal, van vroeg-20e eeuwse klezmermuziek, standards van joodse en niet-joodse jazzcomponisten en eigen werk van Burton Greene.

Met Alex Coke op sax en fluit, Larry Fishkind op tuba, Roberto Haliffi, drums en percussie en Burton Greene, piano en arrangementen.

Museumhoeve Overslot, gelegen aan de slotweg 42 te Egmond aan den Hoef is een oude hoeve met een wonderbaarlijke akoestiek, waar Egmonders én bezoekers vanuit alle windstreken kunnen genieten van bijzondere concerten, een natuurhistorisch museum met bodemvondsten en antiquiteiten, hedendaagse kunst en aandacht voor de meer dan duizend jarige kunstgeschiedenis van de Egmonden.

Deze schatkamer in het historische hart van Egmond is ieder weekend open vanaf 14.00 uur, met op iedere zondagmiddag van 16.00 tot 18.00 live muziek.

De toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt wel zeer op prijs gesteld. Kom op tijd, vol is vol.