EGMONDEN – Een overweldigende meerderheid van de leden van de Egmondse voetbalverenigingen Sint Adelbert, Zeevogels en Egmondia is voor een fusie. Dat bleek vanavond, maandag 10 oktober, uit een stemming van de leden.

De drie clubs organiseerden op hetzelfde moment een stemmingsavond, waarbij de leden hun keuze mochten maken. Maar liefst ruim 97 procent van de mensen die hun stem uitbrachten, stemde vóór de fusie.

Hoewel de jeugdleden van de drie verenigingen al enige tijd samen voetballen op de drie locaties, is deze uitslag voor de verenigingen een aanmoediging om de samenwerking te vervolgen en te versterken.

‘Op één van de drie bestaande accommodaties’

De stemmingsavond vond maandag plaats, omdat de hoogste bestuursrechter, de Raad van State, een beoogde nieuw te realiseren fusielocatie langs de Egmonderstraatweg in Egmond aan den Hoef van tafel veegde. Dit besluit viel eind augustus.

De besturen van de voetbalverenigingen besloten vervolgens te kiezen voor een gezamenlijke accomodatie op één van de drie bestaande voetbalterreinen.

‘Meeste leden brachten stem uit’

Daarentegen wilden de besturen wel eerst de leden vragen of zij überhaupt voorstander zijn van een fusie. “En dat blijkt zo te zijn, dit is een heldere klinkklare overwinning”, liet secretaris Marco Dekker van Egmondia maandagavond weten aan RTV80. Hij benadrukte tevreden dat de meeste leden van de drie voetbalverenigingen hun stem uitbrachten.

‘Gemeente aan zet’

“Dit is een geweldige avond voor de toekomst van het voetbal in de Egmonden”, schrijven de drie besturen in een gezamenlijk persbericht.

“Dit betekent dat vanaf nu in samenspaak met de gemeente Bergen zal worden gekeken naar de juiste fusielocatie. De gemeente maakt een quickscan, waarbij de drie verenigingen input per locatie kunnen aanleveren.

Uiteindelijk maakt de gemeente Bergen een definitieve keuze voor een van de drie bestaande locaties.”

V.V. Egmond

Sint Adelbert, Zeevogels en Egmondia gaan volgens de drie besturen “binnen afzienbare tijd op in de nieuw op te richten vereniging V.V. Egmond.”

In de kantine van Zeevogels in Egmond aan den Hoef (Foto: RTV80)
(Foto: RTV80)