EGMOND-BINNEN – Al eeuwenlang is bekend dat kruiden een geneeskrachtige werking hebben en een smaakvolle toevoeging zijn aan gerechten. Kijk, ruik, proef en ontdek op vrijdagmiddag 2 september tijdens workshops in de abdijtuinen nog meer van ‘De rijke wereld van kloosterkruiden’.

Tini Brugge en Vanessa van Koppen openen de deuren naar ‘De rijke wereld van kloosterkruiden’. Zij verbinden de eeuwenlange kloostertraditie van koken met kruiden met eenvoudige aardse recepten: passend bij het seizoen, gezond en lekker.

Het boek bevat inspirerende verhalen vanuit de stilte van een kloostertuin en veel informatie over kruiden en kruidentuinen in Nederland en Belgi├ź.
Workshop Tini Brugge – Tijdens deze workshop neemt Tini ge├»nteresseerden mee in de wereld van de kloosterkruiden.

Zij verbindt de Regel van Benedictus met beleving van de tuin. Waarnemen, voelen en proeven op een tocht langs verschillende kruiden in de Abdijtuin.

Workshop Vanessa van Koppen – In deze workshop gaan de deelnemers twee heerlijke kruidige sauzen maken die men mee naar huis kan nemen om te gebruiken bij vis, vlees of groenten.

Ondertussen staat Vanessa iedereen graag te woord voor allerhande tips over het gebruik van kruiden in de keuken.

Tini Brugge en Vanessa van Koppen geven ieder twee workshops, op 2 september om 14.00 uur en 15.00 uur. Meer info en aanmelden: www.abdijvanegmond.nl

Geef een reactie