.
EGMOND-LIMBURG – Vijf leden van het KNRM station Egmond kijken met gemengde gevoelens terug op hun verblijf in Limburg.

Ze verbleven 18 en 19 juli in Maastricht en Meerssen om hulp te verlenen tijdens de wateroverlast-periode. “Omdat de hulpverlening als snel werd afgeschaald, hebben we weinig kunnen doen”, vertelt Alex Biesboer.

Peter van Westen: “Niets doen is natuurlijk niet onze doelstelling. Normaal gesproken gaat onze adrealine lopen als de pieper gaat, en gaan we aan de gang. Maar dat was in Limburg even niet het geval.”

.
Toch kijken de vijf KNRM-leden positief terug op hun verblijf in Limburg. Peter van Westen: “Beter teveel mensen dan te weinig. Als er iets was gebeurd, bijvoorbeeld een dijkdoorbraak, dan had de organisatie genoeg mensen gehad om te helpen. En daar gaat het om.”

Ook de rit naar Limburg was spectaculair. Sanne Röpke: “We reden met ongeveer veertig auto’s van hulpverleners uit het hele land naar Limburg.” Alex Biesboer: “Met oranje en blauwe zwaailichten. Er werd zelfs een stuk snelweg voor ons afgezet.”

.
De KNRM-leden die naar Limburg gingen zijn Sanne Röpke, Peter van Westen, Alex Biesboer, Monique Eijben en Martijn Visser.

RTV80 interviewde de vijf Egmonders. Dit interview kunt u zien op TV80, YouTube en op onze social mediakanalen.

Alex, Monique, Martijn, Sanne en Peter.