SCHOORL – Vanaf april start de vertrouwde kofferbakmarkt in Schoorl weer, maar wel met een frisse, nieuwe aanpak en organisator.

De gemeente heeft de benodigde vergunningen verleend aan de heren Van Assem en Sevenhuijsen, ondernemers uit de gemeente Bergen.

Zij organiseren vanaf 3 april tot oktober wekelijks op zondag de kofferbakmarkten in Schoorl. Met een reserveringssysteem en de inzet van verkeersregelaars verwachten zij minder overlast voor omwonenden en inwoners.

De gemeente is blij met de nieuwe organisator en de plannen die hij heeft ingebracht om overlast met verkeer en parkeren te beperken.

Wethouder Odile Rasch: “De kofferbakmarkt brengt veel levendigheid en gezelligheid voor inwoners en toeristen. Daarnaast zorgt de markt voor aanloop en extra klanten voor de ondernemers in het centrum.

In het verleden zorgde de kofferbakmarkt ook wel voor overlast voor omwonenden. Met deze nieuwe aanpak heb ik er vertrouwen in dat de kofferbakmarkt op een goede manier wordt georganiseerd.”

De organisatie kreeg de opdracht om met plannen en ideeën te komen om de overlast voor omwonenden en andere inwoners te beperken.

Zij hebben daarop een reserveringssysteem bedacht, waarbij deelnemers vooraf een vaste plek krijgen toegewezen. Er zijn maximaal 100 kofferbakplaatsen. Zo wordt voorkomen dat er ruim voor de aanvangstijd in een lange rij ‘aan de poort wordt gewacht’ voor de beste plekken

Er worden twee verkeersregelaars ingezet om dit in goede banen te leiden.

Deze verkeersregelaars houden ook gedurende de dag toezicht op het parkeren van bezoekers op het parkeerterrein aan de Molenweg. Ook houden zij toezicht op foutparkeerders in de omliggende straten.

De nieuwe organisator krijgt eerst een vergunning van twee maanden. Tussentijds en na afloop van het seizoen evalueert de gemeente samen met de omwonenden, ondernemers uit het dorp en de organisatie het verloop van de kofferbakmarkten.

Daarna wordt besloten of de markt een vervolg krijgt.

Geef een reactie