BERGEN – Koningsdag Bergen begint om 08:30 uur met de Old-timer-rit vanaf de Ruïnekerk richting Bergen aan Zee. Om 10:00 uur is de officiële opening van Koningsdag op het terrein van de Ruïnekerk.

Er is natuurlijk een vrijmarkt op het Plein waar allerhande prullaria door de kinderen zijn uitgestald. In de Stationsstraat zijn er de kinderspelletjes.
Ook de scouting met het broekhangen en het pannenkoekbakken ontbreekt niet.

Ook dit jaar is er weer op drie podia veel muziek.

EGMOND-BINNEN – Ook in Egmond-Binnen wordt Koningsdag groots gevierd.

Vanaf 10.15 uur start de optocht voor de kinderen, onder begeleiding van fanfare Eensgezindheid, vanaf De Schulp naar het Kerkplein. Waarna de spelletjes van start gaan. Deze duren tot 12.45 uur en dan gaat de vrijmarkt van start.

Van 14. 00 tot 20. 00 uur zal het Kerkplein gevuld worden met muziek van de bands The Greath Unknown uit Alkmaar, Headless Rooster en Seaside Stringers uit Heiloo en Van Leer uit Egmond-Binnen.

EGMOND AAN ZEE – Op verzoek van horeca Pompplein treedt shantykoor de Zâalnêelden op op het pompplein. Aanvang 11.00 uur.
Op de parkeerplaats bij de sporthal is een vrijmarkt voor kinderen.

EGMOND AAN DEN HOEF – Voorafgegaan door de fanfare van Lamoraal trekt een kinderoptocht met versierde fietsen, autopeds etc. vanaf 10.30 uur door Egmond aan den Hoef van Hanswijk naar restaurant Smakelijk.

In de middag is het terrein achter Restaurant Smakelijk het toneel voor kinderspelen en kindervrijmarkt.

SCHOORL – Op het Roode Leeuwplein in Schoorl worden tijdens Koningsdag traditioneel de kinderspelen gehouden. De feestdag begint met een kleedjesmarkt op en bij het plein aan de voet van het klimduin.

s’ Middags kunnen kinderen daar genieten van springkussens, spijkerbroekhangen, een gratis suikerspin en popcorn, poppentheater Belletje Sterk en Schipper Kee.

Dit jaar wordt het extra druk op het plein omdat niet alleen vanuit Groet maar ook vanuit Schoorl een fietstocht start, met een opstappunt en de prijsuitreiking op het Roode Leeuwplein.

Geef een reactie