BERGEN NH – Na twee jaar met coronabeperkingen kan iedereen weer op 27 april Koningsdag vieren in Bergen, Groet en de Egmonden.

Bergen

Oranjevereniging Bergen heeft woensdag in Bergen een uitgebreid programma samengesteld, vol evenementen zoals een vrijmarkt, kinderspelen, dans en beweging en muziek. Het bestuur van de Oranjevereniging Bergen wenst u een top-Koningsdag. Zie voor een gedetailleerd overzicht www.oranjeverenigingbergen.nl en kijk onderin dit bericht naar het programma.

Groet

Bezoekers van Groet op Koningsdag kunnen genieten van koffie met een tompouce aan de lange tafels op het bleekveldje bij de Kerkbrink. Er is een optocht en oldtimers zijn te zien. Een demonstratie van de brandweer, een wandelpuzzeltocht, een pubquiz, een kinderbingo en het belletje sterk maken het feest compleet, evenals gezellig samenzijn op het terras bij CafĂ© Mereboer. “We gaan er met z’n allen als vanouds weer een mooie viering van maken”, laat Dorpsvereniging Groet weten. Zie het programma op www.dorpsvereniginggroet.nl.

Egmond aan den Hoef

De jeugd kan in Egmond aan den Hoef vanaf 11.00 uur deelnemen aan een versierde fietsenoptocht. De start is bij dorpshuis Hanswijk en de fanfare Lamoraal van Egmont loopt mee. De vlag langs de route mag uit! Bij aankomst zijn er enkele prijsjes voor kinderen met de mooiste versierde fietsen of verklede kinderen. Inschrijven kan op Koningsdag tot kort voor aanvang van de optocht bij het dorpshuis.  Bij aankomst rond 12.00 uur op het Hanswijk volgt er een korte aubade en een toespraak door een vertegenwoordiger van de gemeente Bergen.  Bij Dorpshuis Hanswijk is een kindervrijmarkt en zijn er attracties tot circa 15.00 uur. ‘Marktkoopllui’ mogen hun verkoopplekje vanaf 10.00 uur inrichten,

Ook op de Slotweg ter hoogte van Hoeve Overslot zijn er kinderattracties zoals een springkussen. Kinderen kunnen zich hier laten schminken en spelletjes doen. De ouders kunnen bijkomen van de tocht en toosten op de gezondheid van de Koning op het terras bij het dorpshuis.