EGMOND AAN ZEE- Tot haar grote verrassing werd Carla Kager zaterdagmiddag naar voren geroepen, terwijl zij nietsvermoedend aanwezig was bij het samen zingen van Egmondse liedjes in de Oud-Katholieke Kerk ‘Sint Agnes’ in Egmond aan Zee.

De heer Houtenbos, loco-burgemeester van de gemeente Bergen, had een wel heel bijzondere boodschap Carla ontving de Koninklijke onderscheiding en werd daarmee Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Carla Kager (1950) werd geboren in Egmond aan den Hoef en woont al weer vele jaren in Egmond aan Zee. In de jaren ’90 begon zij zich in te zetten als vrijwilliger. Ze deed veel PR, eerst voor het museum van Egmond en later ook voor Historisch Egmond.

Met haar muziekgroep Keetje en Co treedt ze ook af en toe op en vertolkt dan eigen geschreven liedjes. Ook maakt ze vertalingen van gospels voor de Seasingers, waar ze acht jaar secretaris was.

Behalve bij het Museum van Egmond en Post aan Zee, zet Carla zich ook al meer dan tien jaar in als vrijwilliger bij Stichting Historisch Egmond. En de lijst van Carla’s werkzaamheden, inzet en bemoeienissen houdt daarmee nog niet op.

Zo is ze ook nog werkzaam geweest als assistent van de adjunct-directeur van het Elizabeth Ziekenhuis in Alkmaar, en is ze initiatiefnemer en organisator van het jaarlijks terugkerende Middeleeuws Slotfestijn.

Als lid van de actiegroep ‘Keetje’ zette ze zich in voor het behoud en verfraaiing van de karakteristieke boulevard in Egmond aan Zee; en maakte zich sterk tegen de uitbreiding van de hoogbouw langs de kustlijn en een geprojecteerde pier in zee.

En zo kan de lijst nog wel worden aangevuld… In 2017 ontving Carla de Cultuurprijs van de Stichting Kunst en Cultuur Egmond. En nu kan daar een Koninklijke onderscheiding aan worden toegevoegd.