EGMOND AAN ZEE – Een mooi moment voor Adri Wittebrood uit Egmond en alle medewerkers van RTV80.

In een volle studio in Egmond aan Zee – en onder het genot van koffie, taart en champagne – kreeg Adri vrijdagmorgen een Koninklijke Onderscheiding van burgemeester Lars Voskuil en kinderburgemeester Tygo Fontijn. De Egmonder kreeg de onderscheiding vanwege zijn inzet bij lokale sportclubs en sportevenementen. Zo was hij de oprichter van het zaalvoetbalteam Derp United en was hij actief voor Loopgroep De Klok.

Verder kreeg zijn rol voor de sportredactie van RTV80 veel waardering. Wittebrood presenteerde vele jaren het sportprogramma Zondagsport 80 op RTV80 Radio. Adri organiseerde ook veel andere sportuitzendingen voor de omroep, zoals het live verslag op radio en televisie van de Halve Marathon van Egmond en de ATB Race Egmond-Pier-Egmond. Adri benadrukt dat hij dit niet alleen doet. “Ik krijg veel medewerking van anderen.” Een ding is duidelijk: het organisatietalent van Adri en zijn bekende stem zijn onlosmakelijk aan de zender verbonden.

Adri is nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

‘Rete-trots op Adri’

De burgemeesters en alle aanwezigen feliciteerden Adri met zijn onderscheiding. Voorzitter Ruud Bredewold nam na de overhandiging het woord. Hij liet weten rete-trots te zijn op Adri. De RTV80-voorzitter dankt hem voor zijn jarenlange inzet. “We hopen je nog op alle mooie evenementen heel vaak te zien.” (Foto: RTV80).

(Foto’s: PPBV Multimedia).

(Foto: Andrea Rijtema).