BERGEN NH – Gemeenteraadslid Koos Bruin stapt per direct uit de fractie van Ons Dorp. Bruin gaat verder als fractielid Bruin van Behoorlijk Bestuur Bergen.

Bruin is onder andere ontevreden over de totstandkoming van het raadsakkoord. “Daarin staat een aantal zaken die voor mij onoverkomelijk zijn.” Hij is het niet eens met de voorwaarden rondom ‘participatie’ en ook ‘het niet terugdraaien van genomen besluiten’ stuiten hem tegen de borst.

“Wat mij betreft horen die voorwaarden helemaal niet thuis in zo’n raadsakkoord.” Participatie op de manier zoals het ging werkt niet, zegt Bruin. “En dan willen ze dat op dezelfde manier voortzetten.”

Koos Bruin ging ervan uit dat hij nog inbreng zou hebben in het raadsbrede akkoord, hij ging ervan uit dat het een concept zou zijn. “Ik denk dat de burgers snel genoeg doorhebben dat dit geen nieuwe manier van besturen is. Je moet trouw zijn aan jezelf en daarom stap ik op.”

Bruin behoudt zijn raadszetel als onafhankelijke fractie onder de naam Behoorlijk Bestuur Bergen.

Partijoprichter Henk Borst en fractievoorzitter Mariella van Kranenburg herkennen zich niet in de kritiek van Koos Bruin. Het verhaal van Koos Bruin en de reactie van Borst en Kranenburg zijn vanaf woensdag te zien op RTV80 TV, YouTube en Facebook.