EGMOND AAN ZEE – Shantykoor De Zâalnêelden organiseert maandag 28 maart, tweede paasdag, voor de derde keer een korenfestival in sporthal de Watertoren aan de Watertorenweg in Egmond aan Zee.

Er is gekozen voor verschillende genres om voor ieder wat wils te kunnen bieden.

Kerkkoor New Voice uit Egmond Binnen doet mee aan het festival. In hun zevenjarig bestaan zingen zij met een groep enthousiaste mensen eigentijdse liederen die zowel in de kerk als op een festival als dit een genot zijn om naar te luisteren.

Uit Friesland komt het zeemanskoor Auke Wybesz uit Hindelopen. Hun naam is overgenomen van een in die tijd bekende zeevaarder die bevriend was met Tsaar Peter de Grote.

Zij hebben kledij uit die tijd en zingen liederen in verschillende talen, zelfs Russisch, waarmee het publiek enthousiast en aanstekelijk wordt vermaakt.

Het derde koor is Popkoor Prestige, wat bestaat uit verschillende pop- en showkoren uit het land.
Al deze koren hebben een eigen dirigent en per koor een aantal leden variërend van 60 tot 150.

In Egmond komen ze op bezoek met een spetterend showkoor uit Alkmaar met 110 leden en presenteren de nieuwste pop, rock en soul hits.

Egmonds Shantykoor De Zâalnêelden geeft als organiserend koor natuurlijk ook een presentatie van hun repertoire onder leiding van de enthousiaste dirigente Laura Zwart.

Het koor bestaat uit vijftig leden waarvan een derde vrouwen. Zingend in het Nederlands, Duits, Engels, Frans, Spaans en ‘Derper dialect’ voeren zij hun luisteraars mee over de wereldzeeën.

Shantykoor De Zâalnêelden

Korenfestival Derp in sporthal de Watertoren op 2e Paasdag .

De entree is vrij, voor ieders natje en droogje is alles aanwezig. Het evenement begint om 11.50 uur en zal tot omstreeks 17.10 uur duren.

Daarna zal trio ‘Effe Anders’ tot 18.00 uur de middag met een ‘vrolijke noot’ afsluiten.

Geef een reactie