BERGEN AAN ZEE – Belangstellenden kunnen zondag 16 juli om 10.00 uur met IVN-gidsen mee om te gaan korren in de branding van Bergen aan Zee. De start van deze excursie is vanuit het IVN-gebouw Parnassia. Korren wordt gedaan met een groot sleepnet dat met behulp van een lang touw vanaf het strand over de zeebodem wordt getrokken.

Deelnemers hoeven dus niet zelf de zee in. Na een ‘trek’ wordt het net geleegd in een grote bak. Deskundige IVN gidsen geven dan uitleg over wat er zoal gevangen is.

Elke vangst is weer anders. Dit kan variëren van verschillende wieren tot de prachtigste anemonen en vissen. Het lijstje van de recente vangsten bestaat uit: pieterman, allerlei platvissen (tongetjes, scholletjes, tarbot, schar), haringen, sprotjes, zeesterren, spieringen, garnalen, zeeforel, zeenaalden, heremietkreeften, zeepissebedden, zee-anemonen.

De excursie duurt ongeveer anderhalf tot twee uur en kost € 2,50 per volwassene, kinderen mogen gratis deelnemen.

Parnassia is te bereiken vanaf Bergen de eerste rotonde in Bergen aan Zee rechtdoor, eerste links en de bordjes IVN centrum Parnassia volgen. Let op: het is betaald parkeren.

Geef een reactie