BERGEN AAN ZEE – IVN gaat zondag 16 juni weer korren in Bergen aan Zee. Korren gebeurt met een groot net dat de IVN gids in zee plaatst. De deelnemers trekken dit net vanaf de vloedlijn enkele honderden meters door de branding en kijken naar hun vangst.

De gids geeft alvast een voorproefje. “In deze tijd van het jaar dragen veel garnalen eitjes. Visjes spartelen, krabbetjes kruipen rond en garnalen glibberen alle kanten op. Al snel kijken we een platvisje diep in de ogen en kunnen we garnalen in de hand houden. Wie weet wat we deze zondag gaan vangen, een excursie met een grote ‘belevingsfactor’.”

Het korren start om 10.00 uur bij het IVN gebouw Parnassia aan Parkweg 2 en duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. Deelnemen kost 3 euro. Kinderen mogen gratis mee. \

Parnassia is te bereiken via de Zeeweg. Ga op de eerste rotonde in Bergen aan Zee rechtdoor, daarna de eerste weg links en volg dan de bordjes ‘IVN Parnassia’. In verband met de hoge waterstand in het park, is de ingang op de hoek Paulineweg/Parkweg de enige voor mensen die droge voeten willen houden. (Foto: aangeleverd).