EGMOND AAN DEN HOEF – Met de kortebaandraverij in Egmond aan den Hoef startte donderdag het vier dagen durende Zomerfestival Egmond.

(Foto’s: Yvonne Munnik).

Aan het begin van de middag leverden maar liefst 24 paarden met hun berijder prestaties op de Herenweg. Ze renden ongeveer driehonderd meter. Extra lastig is de bocht die het parcours bevat. De wedstrijd bestond uit een knock-out-systeem om uiteindelijk de finale te bereiken. De Egmonders sloten de dag af op de Slotweg met live muziek en een dansje.

Kortebaandraverijen vinden plaats onder auspici├źn van de Stichting Nederlandse Draf- en Rensport (NDR) . Er is een uitgebreide veterinaire controle en de jury bestaat uit be├źdigde wedstrijdcommissarissen (keurmeesters). Het publiek had de mogelijkheid om weddenschappen af te sluiten bij de paardentotalisator.

Kermis en feesttent met live muziek

Elke dag is de kermis geopend op bedrijventerrein De Weidjes en er is live muziek in de feesttent. De foodtrucks staan er ook weer, net als vorig jaar. De vrijdagmiddagborrel staat – hoe kan het ook anders – vrijdagmiddag in de agenda. Voor groepen, zoals een bedrijf, sportteam, vereniging of zakelijke relaties, kan het leuk en interessant zijn om een tafel te reserveren. Met een borrelhapje en gezellige muziek komen zij de middag wel door.

Optredens

Diverse bands treden op in de feesttent. Dat gebeurt vrijdag, zaterdag en zondag van 16:00 uur tot 23:00 uur. Uniek voor Egmond is het optreden van Douwe Bob op vrijdag.

Bankoe Games

De Bankoe Games op zondag zijn leuk om aan deel te nemen en hilarisch om naar te kijken, laat de organistatie weten. De Bankoe-Games staan in het teken van de Red-Neck uit Amerika. De warming-up start om 11:45 uur. Voor meer info, zie de website van Zomerfestival Egmond. (Foto’s/ afbeelding: organisatie Zomerfestival Egmond).