BERGEN:

Kunst10daagse Pop-up tentoonstelling Vind ik (niet) leuk?
Rabobank x Studio C x BSG

Tijdens de Kunst10Daagse 2019 wordt de Rabobank Bergen omgetoverd tot expositieruimte voor een pop-up tentoonstelling van leerlingen van de Berger Scholengemeenschap (BSG).
Studio C, het educatief atelier van Museum Kranenburgh, kunstvakdocenten van de BSG en kunstenaar Sebastiaan Groot begeleidden de bovenbouw-leerlingen van begin tot eind in aanloop naar de tentoonstelling.

De leerlingen gingen aan de slag met het thema: social media en prestatiedruk.
De titel van de tentoonstelling: ‘ Vind ik (niet) leuk?’ hebben de leerlingen zelf bedacht en is een knipoog naar de bekende social media-platforms Facebook en Instagram.

Feestelijke opening op zaterdag 19 oktober a.s. om 15.30 uur in Rabobank Bergen.
Te zien 19 t/m 27 oktober 2019, toegang gratis.

Creatief proces
Sebastiaan Groot (1997), kunstenaar uit Egmond, winnaar van het tv-programma Project Rembrandt en oud-leerling van de BSG, hielp de leerlingen bij het maakproces: hoe zet je je gedachten en emoties om in een kunstwerk?
Sebastiaan vertelde hierbij regelmatig over zijn eigen werk en creatieve proces.

Social media – sociale druk
De leerlingen gingen aan de slag met thema’s die Sebastiaan Groot in zijn kunst regelmatig aanhaalt en waar jongeren tegenwoordig veel mee te maken hebben: social media en prestatiedruk.

In totaal 128 leerlingen van de vakken Tekenen, Handvaardigheid en Textiele werkvormen gingen met het project aan de slag.
De pop-up tentoonstelling toont een selectie van zo’n 25 kunstwerken en is dit keer extra feestelijk omdat de BSG dit jaar haar 100-jarig bestaan viert.

De opening op zaterdag 19 oktober om 15.30 u in de Rabobank Bergen wordt verricht door Sebastiaan Groot en omlijst met muzikale optredens van leerlingen. Iedereen is welkom!

Tijdens de openingsuren van de bank zijn er bovendien gratis inloopworkshops, georganiseerd.