BERGEN – Kranenburgh in de startblokken

Meer dan een half jaar werd er gekeken naar afgedekte kunstwerken in de zalen, een leeg terras en verlaten fietsenrekken. De nieuwe tentoonstellingen Die Brücke, Thé Tjong-Khing en Irene Kopelman staan sinds december klaar, maar zijn nog door niemand bewonderd, behalve online.

Maar eindelijk is het zover: Kranenbugh GAAT zaterdag 5 juni weer open! En dat wordt met heel veel plezier gedaan, mét de vertrouwde anderhalve meter-regel, mondkapjes en tijdsloten, maar ook met een zinderend zomerprogramma!

Om de zomer te vieren wordt vanaf 5 juni ook de ‘Tuin der Zinnen’ geplesenteerd: de museumtuin helemaal in teken van de zintuigen!

Met nieuwe kunstwerkenwaaronder een vrolijke gele boom van Atelier van Lieshout en een programma bomvol workshops, rondleidingen en events worden ieders zintuigen op ‘aan’ gezet.

Loop de komende dagen alvast warm op het heerlijke terras of volg thuis de online-lezing van kunsthistoricus Maya Mutlu over Die Brücke. En kijk op de website alvast naar wat de zomer in Kranenburgh brengt. Tot heel snel!

Atelier van Lieshout, Prick Tree (1997