BERGEN – Museum Kranenburgh nodigt deze zomer iedereen uit naar de beeldentuin te komen en hier alle zintuigen op ‘aan’ te zetten.

De route door de Tuin der Zinnen voert langs vertrouwde en spannende nieuwe kunst, biedt onverwachte uitzichten, intrigerende geluiden, bedwelmende geuren en plekken die uitnodigen om actief, creatief of juist even stil te zijn.

De hele zomer komt de tuin tot leven in een leuk en afwisselend zomerprogramma vol rondleidingen, workshops en events rond onze zintuigen.

In de voortuin van het museum wordt de toon onmiddellijk gezet door een nieuwe eyecatcher: de vrolijk gele boomvorm Prick Tree (1997) van het Rotterdamse kunstcollectief Atelier van Lieshout. Deze nieuwkomer roept associaties op met natuurlijke groei maar ook met het menselijk lichaam.

Zo ook het watermonster Hydra (2020) van kunstenaar Zoro Feigl dat deze zomer bezit neemt van de vijver.

Eco-dichter Maartje Smits verbindt de zintuigen met de natuur in gedichten (2021) die te vinden zijn langs de wandelroute.

De natuur zit diep verankerd in het DNA van Museum Kranenburgh.
De combinatie van bos, duin en zee lokte meer dan een eeuw geleden al jonge kunstenaars richting Bergen, waar ze hun fascinatie voor het landschap, de luchten en het licht vastlegden op doek.

Vandaag de dag omringt diezelfde natuur het museum en dringt er van alle kanten binnen, tot in het hart.

Kranenburgh wil de komende jaren de verbinding tussen museum, kunst en natuur jaarlijks vieren met bijzondere projecten in de tuin.

De Tuin der Zinnen is vanaf 5 juni gedurende de hele zomer te bezoeken en beleven door workshops en events rond onze zintuigen: van zelf parfum maken en blotevoetenwandelingen tot en met midzomernachtyoga.

Voor bezoek aan Museum Kranenburgh en het activiteitenprogramma reserveer je online via de website van Museum Kranenburgh: www.kranenburgh.nl/te-doen.

Atelier van Lieshout, Prick Tree (1997

Kranenburgh bank, Richard Hutten (2020)