EGMOND AAN DEN HOEF – De gemeente Bergen is van plan om de verkeerslichten op het kruispunt bij Albert Heijn in Egmond aan den Hoef (Egmonderstraatweg, Herenweg, Heilooër Zeeweg) in 2025 te vervangen en verricht daarom een kruispuntonderzoek. Dat laat de gemeente weten in haar nieuwsbrief.

De verkeerslichten zijn aan het einde van hun levensduur, stelt de gemeente. ‘Om een weloverwogen beslissing te maken hoe de toekomstige situatie op het kruispunt eruit komt te zien, is het nodig om de verschillende verkeersstromen op dit kruispunt inzichtelijk te krijgen’.

Camera’s en privacy

Daarom wordt er in de week van 28 augustus en 18 september met behulp van camera’s een verkeersonderzoek uitgevoerd. De camera’s worden bevestigd aan bomen, verkeersborden en lantaarnpalen en zijn voorzien van een eigen energiebron.

De privacy is volledig gewaarborgd bij de cameratellingen, benadrukt de gemeente. ‘Kentekens zijn niet leesbaar, mensen komen niet herkenbaar in beeld en de beelden zijn alleen voor intern gebruik. Na analyse van de beelden voor het verkeersstromenonderzoek, worden deze definitief gewist. Zo voldoen wij aan alle AVG- en overige privacywetgeving.’