BERGEN – De vergeten watersnoodramp wordt hij wel genoemd: de catastrofe die honderd jaar geleden grote delen van Noord-Holland onder water zette. Leden van KunstenaarsCentrum Bergen (KCB) lieten zich door deze historische gebeurtenis inspireren en maakten werk met water als belangrijk ingrediënt.

Dat is te zien op de tentoonstelling in de villa van Kranenburgh tijdens de Noord-Holland Biënnale, van 25 september tot en met 30 oktober 2016.

De Noord-Holland Biënnale is een tweejaarlijkse manifestatie die kunst wil verbinden met de Noord-Hollandse samenleving.

Het thema dit jaar – Het Wassende Water – verwijst naar de watersnoodramp van 1916, die de aanzet vormde voor de aanleg van de Afsluitdijk.

Deelnemende kunstenaars zijn Joop Hollanders, Bill Kunst, Carla Ellens, Denise Holtkamp, Ton Voermans, Frans Vendel, Ursula Neubauer, Dirck Nab, Theo Steemers, Jan van der Haven, Ad Groot, M. Hertroijs, Anno van der Heyde, Sies van Hoorn-Vrasdonk, Cees Smit, Hans Kleinsman, Joop Haring, Elly Stolwijk, Ieke Spiekman, Yvonne Alting.

Ursula Neubauer, Stoelijk, videostill over litho

Geef een reactie