BERGEN:

De nieuwe catalogus van de Bergense Kunst10Daagse 2019 heeft een cover van de bekende strip- en puzzeltekenaar Jan van Haasteren.
De voorkant is een uitsnede van een groter geheel dat begin volgend jaar als puzzel te koop is.

De Kunst10Daagse wil in samenwerking met de Historische Vereniging Bergen 2000 stuks gaan verkopen, waarvan de opbrengst bestemd is voor de Ruïnekerk in Bergen.

Jan van Haasteren.

De uitreiking van de kunstcatalogus 2019 van de Kunst10Daagse (K10D) heeft plaatsgevonden op maandag 30 september in het kantoor van hoofdsponsor Rabobank aan de Breelaan te Bergen.
De eerste twee exemplaren werden overhandigd aan striptekenaar en ontwerper van de cover, Jan van Haasteren, en directeur Particulieren & Private banking, Jan Klaver.

Jan van Haasteren (Schiedam, 24 februari 1936) is een Nederlandse striptekenaar, bekend van onder meer Baron van Tast en Tinus Trotyl.

Naast zijn werk als striptekenaar voor diverse uitgaven tekende Van Haasteren voor spellenfabrikant Jumbo een groot aantal legpuzzels die inmiddels wereldwijd een grote schare fans kent.

Kenmerkend voor zijn werk zijn de puzzelprenten waarop van alles gebeurt.
Een beetje puzzelaar zoekt direct naar de haaienvin, hét handelsmerk van de tekenaar.

Lust
Het thema van de 27e editie van K10D is ‘LUST’.

(Informatie: www.dekunst10daagse.nl)

De organisatie biedt daarmee een inspiratiebron aan de ruim 300 deelnemende kunstenaars en hoopt op die manier dat de 250 verschillende exposities in het dorp een ware ‘Tuin der Lusten’ zullen vormen. Bijzondere aandacht verdient dit jaar de fototentoonstelling van Hellen van Meene op Landgoed het Oude Hof. De fotografe verbeeldt hier de zeven barmhartigheden én zeven zonden. Naast alle beeldende kunst is er natuurlijk ook een prachtig programma vol muziek en theater in de Ruïnekerk.
De K10D 2019 wordt gehouden van vrijdag 18 tot en met zondag 27 oktober