BERGEN/ BERGEN AAN ZEE – Honderden kunstwerken zijn te zien op 160 locaties in Bergen en Bergen aan Zee tijdens de Kunst10daagse van vrijdag 22 tot en met 29 oktober. Bezoekers kunnen genieten van schilderkunst, beeldhouwkunst, installaties, fotografie, etsen en keramiek. Hiervoor openen galeries, ateliers, restaurants en cafés hun deuren, evenals woonhuizen, schuren, stallen, winkels, kerken en tuinen.


Het aanbod is terug te vinden in de catalogus van de Kunst10daagse, onderdeel van de Kunst- & Museumkrant. In deze catalogus zijn alle deelnemende kunstenaars, galeries en ateliers vermeld, met naam, foto en locatie. Op de plattegrond in het midden van de krant zijn de locaties te vinden. De catalogus is gratis verkrijgbaar bij musea en galeries in Noord-Holland en tijdens de Kunst10Daagse in Bergen en Bergen aan Zee.


*Carla van de Puttelaar en architectuurroute
Een voorbeeld: de gerenommeerde Nederlandse fotografe Carla van de Puttelaar (1967) presenteert een tentoonstelling bij Landgoed het Hof. Bekende en nieuwe werken zijn op groot doek te zien, binnen en buiten. Architectuur Informatiecentrum Alkmaar organiseert vrijdag 29 oktober een architectuurroute langs 24 interessante panden in Bergen aan Zee. Betrokken architecten begeleiden de tocht.


*The Roaring Twenties
In Museum Kranenburgh is de tentoonstelling The Roaring Twenties te zien. Gastcuratoren Colin Huizing, Liesbeth in ‘t Hout en Wieki Somers blikken hier terug én vooruit op de twintiger jaren aan de hand van kunst, mode en vormgeving. Waar hopen de kunstenaars van toen en nu op? Zijn er parallellen? Hoe verbeelden ze de tijdgeest? De expositie in Kranenburgh laat ons door de ogen van zo’n zestig hedendaagse en historische kunstenaars, vormgevers en modeontwerpers kijken naar een wereld die razendsnel verandert. Dit onder invloed van technologische vooruitgang, sociaal-maatschappelijk engagement en een nieuwe kijk op gender. Zie www.kranenburgh.nl


De gemeente Bergen laat weten dat de Kunst10daagse plaatsvindt in afgeslankte vorm. Dat betekent: wel exposities maar geen grote opening of afsluiting en geen optredens van muzikanten. Ook rijden er geen hop on/hop off busjes.


*Parkeren
Parkeren kan op bij de Europahal (Molenweidtje 3), Matthieu Wiegmanschool (Zakedijkje 38), parkeerterrein ‘De Kiefthoek (Groeneweg 5), Parkeerterrein bij ’t Oude Hof (Eeuwigelaan 1), Het Plein en Binnenhof (centrum Bergen).

Werk van Carla van de Puttelaar (Bron foto: www.dekunst10daagsebergen.nl).
Werk van Rob Donders: ‘Not just a tree’ (Bron foto: www.dekunst10daagsebergen.nl).