BERGEN – Een kunstmarkt op de Bosschool in Bergen zorgde vandaag, vrijdag 1 april, voor nieuwsgierige en koopgrage gasten. Leerlingen verkochten hier hun eigen kunstwerken. Ook was er een vrijmarkt. De opbrengst van de markt, 1107,95 euro, is bestemd voor Stichting Thika Outreach Project, een Bergense organisatie die onderwijsprojecten in Kenia ondersteunt.

De leerlingen verkochten eveneens de afgelopen tijd lunchvouchers van de Wereldwinkel. Met een voucher van € 2,50 kan een kind in Kenia tien dagen lang lunchen op school. Ook hiervan komt de opbrengst, 1357 euro, ten goede aan de organisatie. Coördinator Paulien van de Klei van de Bosschool overhandigde vandaag de lunchvouchers-opbrengst in een cheque aan Bern Hortensius van de stichting. De Wereldwinkel vult dit bedrag aan tot 3000 euro. Het totaalbedrag komt hiermee op 4.107,95 euro. De stichting brengt het geldbedrag zelf naar Kenia, dat gebeurt naar verwachting volgende maand.

Trots op schoolbrede concept’

Ook wethouder Antoine Tromp was op de markt aanwezig, waar overigens de Bergense Harmonie Afrikaanse muziek speelde. Tromp: “Het is heel mooi dat de Bosschool het initiatief nam om onderwijs in Kenia te ondersteunen. Fantastisch dat de leerlingen er zo enthousiast bij betrokken zijn.” Directeur Marlies van Doornik is trots op alle kinderen. “Prachtig wat ze hebben gemaakt en hoe ze ervan genoten.” Ook is ze blij met het team. “Mooi dat wij dit schoolbrede concept hebben neergezet.”

Wethouder Antoine Tromp koopt kunstwerk van Cas de Jager, leerling van de Bosschool.