CAMPERDUIN – Het laatste deel van de Heereweg en het keerpunt bij snackstop ‘De Campernol’ in Camperduin krijgen een nieuwe inrichting.

Het keerpunt wordt straks meer ingericht als plein waardoor het een prettige plek wordt voor wandelaars, fietsers en strandbezoekers.

Een mooie plek voor een kunstwerk, vinden het college en de inwoners van Camperduin. Geïnteresseerde kunstenaars kunnen zich bij de gemeente melden via b.detmar@bergen-nh.nl.

Het beeld krijgt een plek op het nieuwe plein. Deze plek vormt de overgang tussen vier verschillende landschappen: polder, strand, duin en dijk.
De uitstraling van dit gebied is bestempeld als Sterk, Stoer en Sober.

De kunstenaar wordt uitgenodigd een beeld te ontwerpen dat past bij het karakter van deze plek en zowel de passant als de bezoeker een impressie geeft van de omgeving.

De kunstenaar ontvangt een budget van € 25.000.

Het beeld moet verder ”een menselijke maat” krijgen, dat wil zeggen dat het past bij de grootte en afmetingen van de bebouwing en de omgeving.

De gemeente wil ook graag een watertappunt realiseren op het plein. Kunstenaars wordt gevraagd om dit te integreren in hun ontwerp.

De Adviescommissie kunst en cultuur, de buurtvereniging en de klankbordgroep van het project herinrichting Heereweg selecteren uiteindelijk twee kunstenaars.

Inwoners kunnen daarna hun stem uitbrengen op twee ontwerpen.

De realisatie van het kunstwerk wordt meegenomen in de werkzaamheden van de herinrichting in het eerste kwartaal van 2017.

Geef een reactie