BERGEN – Herbert Nouwens is beeldhouwer en geen onbekende in Bergen. In 2010 exposeerde hij met kunstenares Anna Mes bij SchlessArt. Daarna was zijn werk diverse malen te zien tijdens de Kunst10daagse. De ‘Poort van Bergen’ is van zijn hand.

Van 23 april tot en met 22 mei zijn er beelden, schilderijen en tekeningen van Herbert Nouwens te zien bij SchlessArt aan de Voert 18 A.Herbert Nouwens kwam eind jaren tachtig in Amsterdam terecht waar hij een werkplek vond op het terrein van de Westergasfabriek.

Hier ontstonden grote stalen beelden die lastig onder te brengen zijn qua stijl, niet constructivistisch of minimalistisch, hoewel ze wel naar minimalisme neigen, vaak ingegeven door het materiaal zelf zoals bv. ’n ingedeukte scheepswand.

Toen het Westergas terrein een park werd en de gebouwen een culturele bestemming kregen verhuisde Nouwens naar Slochteren waar hij ging wonen en werken in een oude melkfabriek. Tot op de dag van vandaag smeed, knipt, last en snijdt hij hier staal en vormt het om tot grote en kleine sculpturen.

De laatste jaren werkt hij ook met RVS en steen. Dit was o.a. te zien in 2014 op het terrein van de Westergasfabriek met zijn expositie Angels’ Share. Wat echter minder bekend is, is dat deze beeldhouwer ook schildert en tekent.

Schlessart heeft daarom het initiatief genomen om deze kant van de beeldhouwer te laten zien in combinatie met zijn beelden. Wellicht een interessante combinatie. SchlessArt is elke vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Zie ook www.schlessart.nl

Geef een reactie