BERGEN – Worldpop-groep La Luna sluit op 30 december het jaar muzikaal af in de Ruïnekerk in Bergen met haar nieuwe programma ‘Caminante’.

Een sfeervol concert met diverse songs van het zojuist verschenen gelijknamige album, enkele nieuwe muzikale parels en uiteraard een paar van La Luna’s meest geliefde publieksfavorieten.

Aanvang 20.30 uur. Kaarten verkrijgbaar via www.laluna.org

Traditiegetrouw toert La Luna elk jaar in de wintermaanden door Noord-Holland. Het is echter voor het eerst in vijf jaar dat de groep een nieuwe cd koppelt aan de concertreeks.

De tekst van de titelsong ‘Caminante’ – Wandelaar – is ontleend aan een gedicht van de Spaanse dichter Antonio Machado en door La Luna op muziek gezet, een aanpak die de groep eveneens met succes toepaste voor eerdere albums als Harmoniepark en La Route Lilas.

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan het nieuwe album.

Ook het lied ‘De Laatste Nacht’ is van oorsprong een gedicht, geschreven door de Bergense schrijver/dichter Theo Olthuis.

Naast deze nummers zijn er voornamelijk eigen stukken op het album te vinden, maar ook een paar bijzondere bewerkingen van andermans songs. Zo heeft ‘Eleanor Rigby’ van The Beatles een geheel eigen La Luna-versie gekregen.

De concerten van La Luna staan bekend om hun meeslepende, hartstochtelijke sfeer en de subtiele mix van pop, jazz en wereldmuziek.

Zangeres Helen Botman: ‘Het is opvallend om te merken dat we sinds de vorige cd hoorbaar vijf jaar verder zijn. We zijn gegroeid, als muzikanten en als groep. Dat hoor je terug in het nieuwe geluid.’

Concert: La Luna – ‘Caminante’
Ruïnekerk, Bergen
Woensdag 30 december, 20.30 uur

Geef een reactie