DEN HELDER – Duizend mountainbikers gaan zondag 5 november om 8.00 uur van start voor de KMC Beachclassic Hoek van Holland – Den Helder. Tijdens deze eerste wedstrijd van de KNWU Strandrace competitie fietsen de deelnemers over het strand van Hoek van Holland naar Den Helder.

Deze klassieker onder de strandraces wordt sinds 1993 door stichting Beachbiking Nederland georganiseerd en is met 135 km de langste strandrace ter wereld. Na 25 jaar wordt het evenement dit jaar voor de laatste keer georganiseerd.

De start is bij beachclub Maribu Beach in Hoek van Holland. De deelnemers worden begeleid door verschillende voertuigen en de plaatselijke reddingsbrigades geven steun bij een eventuele calamiteit.

De organisatie heeft maatregelen genomen om de race voor zowel strandbezoekers als deelnemers zo veilig mogelijk te laten verlopen. Wandelaars kunnen de fietsers tussen de volgende tijdstippen verwachten op het strand.

De organisatie verzoekt wandelaars met honden vriendelijk om de hond aangelijnd te houden tijdens de doorkomst van de deelnemers.

Verwachte doorkomsttijden in de Gemmeente Bergen:Egmond aan Zee van 10.15 tot 13.45 – Bergen aan Zee van 10.25 tot 14.04 – Camperduin van 10.35 tot 14.30