GROET – Op zondag 21 augustus wordt de laatste literaire wandeling van dit seizoen gehouden. Dit gebeurt voor de zesde keer. Het is een vast onderdeel van het cultureel programma Eldorado Zomerpodium 2022.

Met artistiek leider Bert van Baar in Groet wordt de laatste literaire wandeling dit seizoen door Groet gehouden op zondag 21 augustus onder leiding van uitgever Kees de Bakker van uitgeverij Conserve. De wandeling begint om 11.00 uur en eindigt rond 13.00 uur.

Kies een boek

Deelname aan de wandeling kost 20 euro. Voor dat bedrag mag iedere deelnemer daarnaast en liefst vooraf een keuze maken uit een boek van dezelfde waarde in de Hier…-serie.

Het betreft de boeken ‘Hier begint de victorie'(Alkmaar), ‘Hier ligt Hemelrijk begraven’ (Bergen), ‘Hier is het paradijs niet verloren’ (Bergen aan Zee), ‘Hier schijnt de zon – Schrijvers over Schoorl, Groet en Camperduin – Van Bernlef tot Reve’ en ‘Hier ligt zon, zee en zand’ (Bergen en Schoorl). Deze boeken zijn samengesteld door Kees de Bakker. Aanmelden kan via info@conserve.nl .

Huizen

Aan bod komen de (zomer)huizen waar Elly de Waard en Chris van Geel, John Rädecker, Jan en Annie Romein woonden, evenens (de familie van) Gerard Kornelis Karel (van het) Reve, Rients Dijkstra (directeur Groene Amsterdammer), M.J. (Rie) Brusse en Neeltje Maria Min.

Schuin tegenover het zomerhuisje van Karel van het Reve in Groet is sinds kort Dorinde van Oort neergestreken. Zij is auteur van Vrouw in de schaduw, een succesvol boek in Duitsland. Dorinde schreef ook een biografie van haar vader Jan van Oort. Van Oort is beter bekend als Jean Dulieu over wie ze het boek Paulus de Boskabouter of Het dubbelleven van Jean Dulieu schreef. Ze verbouwt het huis van strandjutter en tweedehands-boekverkoper Peter Vegter, maar voelt zich – terwijl het ‘hoofdhuis’ wordt verbouwd – al thuis in Groet in het zomerhuisje erachter.

Zondag 21 augustus loopt Louise van Wassenaer mee. Kees de Bakker dirigeerde haar historische boek Tragiek en heldendom – Het leven van Jan II van Wassenaer – Burggraaf van Leiden. Op 1 september en 7 september wordt dit boek gepresenteerd door uitgeverij Conserve in twee familiekastelen Twickel in Twente en Duivenvoorde in Voorschoten.

(Foto: Hans van der Kroef)

ByEvert