EGMOND AAN ZEE – Zondag 14 mei speelde het eerste elftal van Egmondia uit Egmond aan Zee haar laatste thuiswedstrijd voordat de fusie (VV Egmond) het volgende seizoen een feit is.

Benoemingen tot erelid, spandoek en vuurwerk

Voor aanvang van de wedstrijd zijn voorzitter Jan de Jong en RTV80 Egmondia-verslaggever Kees Kager geëerd voor hun tomeloze inzet. De Jong is benoemd tot erelid van Egmondia en Kees Kager is nu Lid van Verdienste. Ook nam de vereniging afscheid van Gerrit Visser die al lang bij Egmondia voetbalt en tot zondag als veteraan speelde.

Naast veel publiek was een groot zelf geschilderd spandoek van 23 meter te zien en vuurwerk te horen. Jeugdspelers van JO9/JO8 en meisjes onder negen jaar begeleidden de spelers naar het veld.

5-1 overwinning en groepsfoto’s

Egmondia 1 speelde tegen Sint Boys, een club uit Sint Maarten. De voetballers uit Egmond aan Zee mogen weer trots zijn: de wedstrijd eindigde in een 5-1 overwinning.

De voetballers en alle andere aanwezigen gingen op het veld op de foto. Een andere foto was er voor leden van oude elftallen die elkaar speciaal voor deze gelegenheid opzochten. Veel blije gezichten en bier op het gras voerden de boventoon. Vervolgens vierde Egmondia in de kantine een mooi feest.

Spandoek op een bijzondere dag.
Egmondia 1.
Enkele spelers van Egmondia 1.

‘Fusie noodzakelijk’

Een fusie van Egmondia, Zeevogels (Egmond aan den Hoef) en Sint Adelbert (Egmond-Binnen) is noodzakelijk om als vereniging te overleven, aangezien het aantal leden terugloopt.

Voorzitter Jan de Jong: “Het is bijzonder als je na 85 jaar Egmondia moet stoppen. Helaas kan het niet anders, want Egmond aan Zee wordt zo langzamerhand de Prins Hendrik Stichting (zorgcentrum voor ouderen, red.) in het groot. Ik bedoel daarmee dat er te weinig kinderen overblijven. Als we niet fuseren, dan sterven we als Egmondia een langzame dood.”

‘Gemeente weet al lang dat fuseren hier niet kan’

De Jong liet zich eerder in de media, zoals op RTV80, teleurgesteld uit over het Bergense college van B&W dat koos voor het Zeevogelsterrein in Egmond aan den Hoef als nieuwe fusielocatie.

“De gemeente wist al eerder dat een fusielocatie hier niet zou kunnen. Als ze dat van te voren hadden gezegd, dan hadden we geen plan hoeven maken om hier verder te gaan. Dat heeft ontsettend veel tijd en energie gekost. We voelen ons tekort gedaan. Het geeft ons een rotgevoel dat het op deze manier is gelopen.” (Foto’s: RTV80).

Jan de Jong, voorzitter Egmondia.
Kees Kager, verslaggever voor Zondagsport 80/ RTV80 Radio.