EGMOND – Sportorganisatie Le Champion is nog hard op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij het laten slagen van de NN Egmond Halve Marathon die zondag in Egmond plaatsvindt.

De Halve Marathon is met bijna vijftienduizend deelnemers dé winterklassieker in Nederland. Ruim 350 vrijwilligers, groepen en (sport)verenigingen, helpen jaarlijks mee om dit evenement tot een geweldig succes te maken.

Een groot deel van de vrijwilligers heeft zich al gemeld, maar de organisatie is nog hard op zoek naar vrijwilligers. Er zijn verschillende taken mogelijk. Op een verzorgingspost waar je sportdrank geeft aan de deelnemers of als parcoursmedewerker om deelnemers de juiste weg op te sturen en het parcours af te zetten. Bij de kledinginname- en uitgifte en bij de toegang tot de pendelbussen. Voor iedere vrijwilliger is er een bijpassende taak.

‘Voelt als een grote familie’

Vrijwilligerscoördinator Fonda Dekker: “De werkzaamheden vinden plaats tussen Castricum aan Zee en Egmond aan Zee en afhankelijk van de taak ben je ongeveer vier tot acht uur aan het werk. De sfeer is uitmuntend en de vrijwilligers worden door ons zeker goed verzorgd.”

“Zo krijgen ze gedurende de dag catering, na afloop een gaaf officieel Saucony eventshirt, mag iedereen na afloop genieten van een heerlijk buffet in Hotel Zuiderduin en worden reiskosten vergoed. Veel vrijwilligers keren jaarlijks terug. Het voelt als een grote familie!”

Verdien een extraatje voor je club

Vrijwilligers die met hun sportclub, buurtvereniging of andere vereniging met minimaal tien personen komen helpen, ontvangen een clubkasvergoeding. Voor elke vrijwilliger die aangedragen wordt, ontvangt de club € 15,-. Een vereniging aanmelden kan via e-mailadres vrijwilligers@lechampion.nl

Aanmelden

Vrijwilligers functioneren altijd onder leiding van een coördinator, die ervoor zorgt dat zij voldoende instructies en ondersteuning krijgen. Vrijwilligers zijn welkom vanaf 16 jaar. Aanmelden als vrijwilliger voor de NN Halve Marathon is mogelijk via e-mailadres vrijwilligers@lechampion.nl. Of lees eerst meer informatie over het sportweekend.

(Bron foto: Le Champion)