EGMOND AAN DEN HOEF/ REGIO – Het gaat goed met de prestaties van wedstrijdboksers van Boksclub De Groot uit Egmond aan den Hoef.

Toon Gaarthuis (16) uit Egmond-Binnen bokste op 20 mei een goede wedstrijd tijdens het boksevent Battle of the Best in Enkhuizen, georganiseerd door Boksclub Vargas. Hij won daar met 2-1. Zijn broer Reyn Gaarthuis (14) behaalde succes op 23 april tijdens de nationale jeugddag in Hoorn. Uitslag: 3-0.

De twee broers gaan in juni deelnemen aan de Noord Hollandse Bokskampioenschappen. Boksclub ABCC in Apeldoorn organiseert hiervan de voorrondes op 10 en 11 juni. Ook Roel Abbo uit Langedijk bokst in juni weer een partij.

NK Boksen

Vorig jaar behaalden Toon Gaarthuis en Roel Abbo succes tijdens het NK Boksen in Rotterdam. Daar eindigden deze twee boksers als tweede van Nederland.

Reden genoeg voor Evert Visser van RTV80 TV om een training bij te wonen in dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef. En natuurlijk sprak hij daar met Toon, Reyn en Roel.

Boksclub Egmond is in 1964 opgericht in Egmond aan Zee onder de naam Pettit. De boksclub traint sinds 1968 in dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef. De club werkt tegenwoordig samen met Boksclub ABOV uit Hoorn.