BERGEN NH – Zestig Leerlingen uit de klassen 10A, 10B en 10C van de Adriaan Roland Holstschool in Bergen hebben met een geld- en voedselinzameling 1.622 euro bijeengebracht voor Voedselbank Alkmaar e.o. Ook doneerden zij veel voedsel. Dat meldt de school.

De leerlingen vroegen voor dit doel geld aan familie, vrienden en andere bekenden en hebben voedsel ingezameld en gedoneerd aan de voedselbank. Ze startten hun inspanningen met een sponsorloop op 14 oktober, Michaelsdag. Michaelsdag gaat over moed hebben. Opkomen voor anderen, iets voor anderen doen en dat is spannend en daar is moed voor nodig, benadrukt de school.

De Voedselbank biedt direct voedselhulp aan mensen die het financieel tijdelijk niet redden. Daarnaast wil de stichting verspilling van goed voedsel voorkomen. Voedselbank Alkmaar en omgeving draait volledig op vrijwilligers en levert wekelijks voedselpakketten aan momenteel ongeveer tweehonderd gezinnen via drie uitgiftepunten.

Voedselbank Alkmaar e.o. noemt het geldbedrag van de leerlingen fantastisch. Hetzelfde geldt voor het gegeven voedsel. “We hebben nu zóveel eten en drinken dat we onze klanten een hele week lang van voedsel kunnen voorzien. Namens de mensen in nood worden de leerlingen van harte heel erg bedankt!”