BERGEN – Om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken, ontbeten burgemeester Lars Voskuil en kinderburgemeester Tygo Fontijn vrijdagochtend samen met kinderen uit groep 4 tot en met 8 van de Matthieu Wiegmanschool in de raadzaal in sportcentrum De Beeck in Bergen.

Uit onderzoek van het Nationaal Schoolontbijt blijkt dat veel kinderen in Nederland helemaal niet of ongezond ontbijten, terwijl gezond ontbijten heel belangrijk is. Om het belang van goed en gezond ontbijten uit te leggen, was de Bergense diëtiste Anniek de Cuyper uitgenodigd. Zij ging met de kinderen in gesprek: waarom moet je goed ontbijten, wat wordt er gegeten tijdens het ontbijt en wat is dan een gezond ontbijt?

‘In gesprek’

Kinderburgemeester Tygo opende vervolgens het ontbijtbuffet. Tijdens het ontbijt vroegen de kinderen de burgemeesters het hemd van het lijf en werd er gezellig gekletst.

Burgemeester Lars Voskuil: “Het was heel gezellig om samen met de kinderen te ontbijten, maar vooral ook ontzettend goed om met elkaar in gesprek te gaan over het belang van een gezond ontbijt. Gezond ontbijten geeft je energie, houd je gezond en stelt je in staat om goed te leren. En het is ook nog eens gezellig en lekker. Erg belangrijk om je dag mee te starten!”

Goed de dag beginnen

De leerlingen en de twee burgemeesters aten een ontbijt dat is samengesteld door de diëtiste en dat volgens de gemeente Bergen voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. Het pakket bevatte volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen en gezond beleg.

Verder konden burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker. (Bron foto’s: gemeente Bergen).