BERGEN – Morgen, dinsdag 28 februari, kunnen kinderen meedoen aan een Legomiddag in de bibliotheek aan Dreef 1 in Bergen.

Iedereen die meedoet, ontdekt wat  je allemaal kan doen met Lego. Je kunt niet alleen bouwen met de blokken, maar ook robots ermee aansturen of zelfs een kermis met werkende attracties. Kinderen kunnen deze Legomiddag onder andere met Lego Mindstorms aan de slag. Ze morgen Lego WeDo uitproberen, hun eigen stopmotion filmpje maken en nog veel meer. 

Programmeren en animatiefilmpjes maken

Het hart van de Lego Mindstormsrobots, is een programmeerbaar Lego-blok. Met de computer maak je een programma dat wordt ingeladen. Daarna voert de Mindstorms robot de opdrachten uit.  

WeDo is programmeerbare Lego. Je bouwt iets van Lego dat is aan te sluiten op de computer of tablet. Met de computer maak je een programma om je bouwwerk tot leven te brengen. 

StopMotion is een techniek waarbij frame voor frame een filmpje wordt maakt. Een voorbeeld hiervan zijn de klei-animatie filmpjes. Maar je kunt ze ook prima met Lego maken door met foto’s de suggestie van beweging te creëren. Dat kan door de frames op normale snelheid achter elkaar af te spelen.

Meedoen

Dinsdagmiddag is er open inloop voor kinderen met begeleiding zoals ouders. Deze duurt van 13.00 tot 16.00 uur. Deelnemen is gratis en aanmelden is niet nodig. Het is mogelijk op elk moment binnen te lopen. De bibliotheekorganisatie meldt dat het druk kan worden. “Het zou kunnen dat je even moet wachten voordat je aan de slag kan. Maar iedereen komt aan de beurt.”