BERGEN – De Schaapskooi Bergen houdt zondag 24 maart van 11.00 tot 16.00 uur zijn jaarlijkse Lentefeest. Omdat de schaapskooi Bergen dan precies vijf jaar geleden is gestart wordt tevens het eerste lustrum gevierd.

Dit biedt tevens de aanleiding een boomsculptuur van Hans Groeneveld, initiator van de schapen in de PWN-duinen en van de schaapskooi, te onthullen.

Herder Marijke Dirkson presenteert de nieuwe lammetjes met hun trotse moeder-ooien aan de bezoekers: het kleine grut springt en holt de lente tegemoet in de speciaal voor hen ingerichte speelstal. De afgelopen weken hebben al veel enthousiaste bezoekers een kijkje in de stal genomen.

Het wolatelier is deze zondag open om belangstellenden te laten kennismaken met de vele mogelijkheden die de wol van de kudde Kempische heideschapen biedt.

Buiten rondom de kooi zullen kraamhouders hun wollen producten aanprijzen. Een IVN-gids verzorgt een wandeling rond de kooi. De catering wordt verzorgd door Maalderij De Gouden Engel uit Koedijk, met eigen baksels en koeken.

De koffie, thee en vruchtensap worden door EKOPLAZA geleverd, dit alles natuurlijk geheel biologisch.

Trio HOTSPOT zorgt voor aanstekelijke muziek en de organisatie hoopt op een zonnige voortzetting van het vroeg ingevallen voorjaar.

Parkeren kan op enkele loopminuten van de kooi op het parkeerterrein aan de Zeeweg in Bergen, op de hoek van de Uilenvangersweg. Maar kom vooral op de fiets en parkeer voor de deur!