BERGEN – Maatschappelijke thema’s zoals alcohol, drugs, (online) pesten en seksualiteit staan op PCC Bergen regelmatig op de agenda.

Tweedejaars leerlingen woonden donderdag 11 februari de interactieve theatervoorstelling ‘Hot Spot’ bij en leren zo ‘nee’ te zeggen tegen verleidingen.

Hot Spot is een realistisch verhaal over drankgebruik, blowen, vriendschap en feesten.

Tijdens het interactieve deel na de voorstelling gingen de leerlingen met elkaar in gesprek over eerlijkheid, zelfvertrouwen en zorgen voor elkaar.

De vier acteurs van theatergroep Playback betrokken onder meer Katja Bierman (14 jaar, Alkmaar) uit de mavo/kader-klas bij hun spel: ,,Ik hou van toneelspelen, dus ik vond het leuk om mee te doen!

Eerst schrok ik wel toen ik op het podium alcohol kreeg aangeboden. Dat ben ik niet gewend, ook thuis niet. Drugs en alcohol, die wil ik niet, dus ik zei ‘nee’. Ik hield vol, ook toen de acteur doorging met zeuren.

Een andere acteur die ook drank kreeg aangeboden twijfelde, maar omdat ik bleef weigeren, zei hij ook nee.

Door het theater worden leerlingen geconfronteerd met de gevolgen van drugs en alcohol op jonge leeftijd en leren ze bijvoorbeeld hoe ‘samen drinken’ minder normaal kan worden gemaakt.

Dat het werkt blijkt uit de reacties. Ook Katja is stellig: ,,Blowen zal ik nooit doen, omdat het verboden is. Ik ga later misschien pas als ik 18 jaar ben alcohol drinken.

Op PCC Bergen wordt geen alcohol gedronken en ook niet geblowd door leerlingen. Ik hoor daar nooit wat over.

Maar als ik een vriend of vriendin had die teveel drinkt, zou ik zeggen: Doe het niet. Denk aan je toekomst. Te veel drank kan je hersenen aantasten!”

Hotspot

Geef een reactie