SCHOORL – Tijdens het Let’s Clean Up Europe Weekend komt de 12 Summits zaterdag 7 mei in actie. Samen met enthousiaste sport- en natuurliefhebbers gaan ze de hoogste top van de provincie Noord-Holland, namelijk het duingebied en klimduin in Schoorl schoonprikken van zwerfafval.

In samenwerking met Supporter van Schoon, het platform Geocaching.com en Staatsbosbeheer zullen ze deze top en omgeving (centrum Schoorl) ontdoen van zwerfafval.

De actie gaat om 14.00 uur van start bij de parkeerplaats van het buitencentrum van Staatsbosbeheer in Schoorl. Doel van het project is de hoogste punten van de twaalf provincies in Nederland te beklimmen en deze schoon te prikken.

Het gaat bij de prikactie niet zo zeer om de hoeveelheid verzameld afval, maar om meer aandacht te vragen voor het zwerfafvalprobleem. Er zijn vier acties per jaar en in drie jaar tijd zal de estafette rond zijn.

Het doel is om zo veel mogelijk organisaties en vrijwilligers bij elkaar te brengen om samen een schone en prettige leefomgeving te creëren! Op deze dag zullen er ook schoonmaakacties zijn in Amerongen(Utrecht), Urk(Flevoland) & Bergeijk(Noord-Brabant).

Buitencentrum van Staatsbosbeheer in Schoorl, zaterdag 7 mei van 14.00 tot 16.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.12summits.nl

Geef een reactie