BERGEN – Gert Floor geeft woensdag 1 november in de bibliotheek aan Dreef 1 een lezing ter voorbereiding op het concert van Koorvereniging Bergen. Uitgevoerd worden Psyché van César Franck en The Music Makers van Edward Elgar. Twee zelden uitgevoerde werken voor koor en orkest, ontstaan vanuit een verschillende muzikale achtergrond.

Gert Floor geeft zijn visie op de achtergronden van beide composities en laat gedeelten van de muziek horen. De lezing vormt een mooie inleiding voor de bezoekers van het concert op 10 november.

Gert Floor was tot 2012 werkzaam als bibliothecaris in de voormalige muziek- afdeling van Bibliotheek Heiloo. Zijn belangstelling in achtergronden van muziek is sindsdien niet afgenomen en hij vindt het leuk om hierover te vertellen. De lezing start om 20.00 uur en is georganiseerd door Bibliotheek Kennemerwaard, in samenwerking met Koorvereniging Bergen.

Toegang bedraagt vijf euro, aanmelden kan via www.bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice in de bibliotheek. Kijk voor meer informatie over het concert op www.koorverenigingbergen.nl